2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az ENSZ kimondta, hogy az ukránok emberi pajzsként használták a civileket

Az ENSZ szerint Ukrajna is felelős a márciusi idősek otthonát ért támadásért.
 
Az ENSZ szerint Ukrajna fegyveres erői nagy, sőt talán egyenlő arányban felelősek egy luhanszki idősek otthonában elkövetett támadásért, ahol több tucat idős és fogyatékkal élő beteg rekedt bent víz és áram nélkül, két héttel azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az AP szerint az ukrán hatóságok az orosz erőkre hárították a hibát, és azzal vádolták őket, hogy több mint 50 civilt öltek meg egy provokálatlan támadásban. A 71 beteg közül legalább 22 túlélte a merényletet, de a megölt emberek pontos száma továbbra sem ismert a szervezet szerint.

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala által kiadott jelentés végül nem állapítja meg, hogy bármelyik fél háborús bűnt követett volna el, azonban kimondja, hogy az idősek otthonában zajló harc jó példa az „emberi pajzsok” használatával kapcsolatos aggodalmakra.

(AP News)

 

Portálunk számtalan cikkben beszámolt arról, hogy az ukránok, óvodákba, otthonokba, plázákba és iskolák udvaraira helyezi el harci eszközeit.

 

Egy új ENSZ-jelentés szerint az ukrán erők néhány nappal azelőtt foglalták el állásukat az idősek otthonában, hogy az orosz erők márciusban megtámadtak egy egészségügyi intézményt, a támadásban csaknem 50 civil halt meg.

Az ukrán csapatok elhelyezkedése a Sztara Krasnyanka-i egészségügyi intézményben gyakorlatilag nyílt felhívás volt az oroszoknak a támadásra – írja az Independent.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató