2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Bukik a német kormány

Boris Johnson után következik a német kancellár. Óriási balhé robbant a mai nap Németországban. Védhetetlen.

Legalább kilenc nőnek adtak randidrogot egy meghívásos rendezvényen, amelyen Olaf Scholz kancellár és parlamenti képviselők vettek részt - közölte szombaton a Szociáldemokrata Párt (SPD), miután a Tagesspiegel című berlini lap megírta az esetet.

A berlini rendőrség közölte, hogy a rendőrök súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoznak, miután egy 21 éves nő feljelentést tett "egy politikai párt nyári partiját" követően – számol be az AFP és a luxemburgi RTL.

"Azt tanácsolom minden érintettnek, hogy tegyen feljelentést" - közölte a Twitteren Katja Mast, az SPD képviselője. A párt szóvivője nem zárta ki, hogy a már ismert kilenc esethez hasonlóak napvilágra kerülnek még.

Az SPD szerda este e-mailt küldött a rendezvényre meghívottaknak, amelyben elítélte a "szörnyű tettet, amelyet azonnal bejelentettünk a rendőrségnek".

A kancellárral és a képviselőkkel együtt mintegy 1000 ember vett részt az SPD hagyományos nyári mulatságán a parlamenti szünet előtt.

"Ez egy zárt körű rendezvény volt. Csak meghívóval lehetett bejutni" - mondta a szóvivő. A berlini rendőrség közleményében azt írta, hogy a feljelentő nőnek másnap nem volt emléke a buliról, ezért orvosi vizsgálatra ment és a rendőrséghez fordult. A nő elmondta a rendőrségnek, hogy a rendezvény alatt émelygést és szédülést érzett, miután ételt és alkoholmentes italokat fogyasztott.

A rendőrség közölte, hogy eddig négy másik esetről kaptak tájékoztatást.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató