2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Kicsi lett a munkalakás: a Parizeres már kertes házban kúrja a Mamuszost

Sajtóértesülések szerint Jakab Péter és állandó kísérője lecserélhette a “munkalakást” és egy kellemes, Budapest környéki kertesházba költözött. Az eset már csak azért is érdekes, mert így nem tudni, hogy ki, és milyen jogon használja a bukott jobbikos politikus szolgálati lakását, tehát újra felmerül a trükközés gyanúja.

A Metropol információ szerint Jakab Péter ismét csak manipulál a parlament által számára biztosított lakással. Ténylegesen nem használja azt a „hivatali” ingatlant, amit az Országgyűlés évi 3,2 millió forintért bérel neki a 11. kerületi Fraknó utcában.

A pénzt persze bezsebeli a lakásért, de valójában már egy 18. kerületi kertes ingatlanba költözött Molnár Enikővel, ahogy baráti körben eldicsekedett vele, „mi már kinőttük a panellakást”. A 18. kerület egyik csendes részére, kertes házba költöztek, „Mamuszos” néven ismertté vált korábbi kabinetfőnökével. Innen indulnak reggelente akár közösen az országgyűlésbe, hiszen már az élettársa is a Parlament alkalmazottja lett, a kiszivárgott információk szerint 2 milliós fizetéssel.

A kapu előtt esténként mindig ott áll Jakab már sokak által ismert szolgálati kocsija.

Miközben Jakab Péter és a korábban BKV-ellenőrként dolgozó Molnár Enikő kapcsolata szemlátomást szintet lépett, addig az új ház kérdése kapcsán megint csak felmerül a költségvetési csalás gyanúja. Jakab Péter „hivatalos”, közpénzen bérelt lakása ugyanis vagy üresen áll, vagy más él benne – miközben ő nyilvánvalóan másutt él, becsapva az Országgyűlés Hivatalát.

A törvények értelmében csak a vidéki képviselők bérelhetnek maguknak lakást Budapesten az országgyűlés pénzén, hogy legyen hol lakniuk, ha a parlamenti munka miatt napokra a fővárosba érkeznek. Jakabnak azonban – mint ismét bebizonyosodott – van másik lakása, van hol laknia, ezért bérlakás nem járna neki.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató