2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Németország üzent: Ugrókötél, két pulóver és lépcsőzéssel átvészeljük a telet

Gasag-főnök: "A legjobb, ha lerövidítjük a kézmosást".- hívja fel Németország lakossága figyelmét a Berliner Zeitung.

Két ugrókötelezéssel és egy kis lépcsőmászással jól átvészelheti a telet, mondja Georg Friedrichs. A népet lapban arról értekeztek a főnökkel, hogyan készüljenek a németek az idei télre.

Georg Friedrichs vezeti Európa egyik legnagyobb regionális gázszolgáltatóját, a berlini Gasagot. A vállalat több mint 700 000 háztartási és kereskedelmi ügyfelet lát el földgázzal és bioföldgázzal, valamint zöld árammal. Megkérdezték Friedrichst, hogy a villamos energia helyettesítheti-e a gázt, mire számíthatnak a berlini háztartások a legrosszabb forgatókönyv esetén, és mit gondol az Északi Áramlat 2 elindításáról mint megoldásról.

Mi most a terjedelmes cikket nem fordítanánk le, de a legfontosabb részt olvasóink elé tárnánk.

Íme:

"És milyen hőmérsékletet javasolsz a lakásba ősszel? 18 fok?

Berlini és brandenburgi ügyfeleinkhez az a nagy kérésünk, hogy a lehető legkényelmesebbé tegyük. A kényelmi hőmérsékletek azonban nagyon eltérőek lesznek. Egy idős vagy beteg embernek két fokkal többre lehet szüksége a lakásban, mint annak, aki fiatal és fitt, és két pulóverrel és egy kis lépcsőmászással átvészeli a telet. De van értelme, és mindannyiunknak csökkenteni kellene a hőmérsékletet, és megnézni, hol van a fájdalomküszöbünk. Már egy fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet is akár hét százalékos energiafogyasztást takarít meg. Az egyetlen kérésünk: Kérjük, azonnal kezdje el, ne várja meg a telet - és vegye komolyan."

Igen kedves Olvasónk, jól olvasta. Ugrálókötél, két pulóver, aztán lépcsőzz ha fázol. És azt is jól olvasta mindenki, hogy kezdjék el a németek keresgélni a fájdalomküszöbüket, milyen hideget bírnak. Szerencsére azt nem mondták még, ha így is fáznának, emeljék a lépcsőzés számát. 

 

Ez van ma címlapokon Berlinben!

 

Takács Réka - Vadhajtások.hu

 

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató