2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Meredeken esik az olaj ára

A Kínában emelkedő koronavírusos-esetszámok esetleges újabb lezárásokhoz való vezetése jelentősen visszavetheti az ázsiai ország üzemanyagkeresletét, mely a világ legnagyobb szénhidrogén-importőre. Az ettől való félelem hatására az olaj ára meredeken esni kezdett.

A kínai hatóságok az új koronavírusos esetek növekedéséről számoltak be, és azt közölték, hogy lépéseket tesznek a fertőzés terjedésének megfékezésére - tudósít az MTI.

"A globális recessziótól való növekvő félelem és a kőolaj iránti kínai kereslet esetleges visszaesése gyengíti a kőolaj árát" - mondták az Eurasia Group elemzői.

A piac emellett Joe Biden amerikai elnök szaúd-arábiai látogatására is vár. Biden várhatóan találkozik Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceggel, valamint más arab vezetőkkel Egyiptomból, Jordániából és az Egyesült Arab Emírségekből.

Röviddel 14.30 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta ára hordónként 4,37 dollárral (4,08 százalékkal) 102,70 dollárra csökkent. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára hordónként 4,58 dollárral (4,40 százalékkal) 99,51 dollárra süllyedt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató