2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev rendkívüli bejelentése: Orbán kormány egy órája megbukott

Dobrev Klára közleményben reagált arra, hogy Gulyás Gergely szerda délután a kormányinfón energia-vészhelyzetet hirdetett, és a rezsicsökkentés augusztustól csak az átlag fogyasztókra vonatkozik.

„Az Orbán kormány ma kicsit több, mint egy órával ezelőtt megbukott. Megbukott, mert a legfontosabbnak tekintett ügyét tagadta meg és adta fel. Vége a rezsicsökkentésnek. Kiderült, hogy amivel a kormány a választási kampányban az ellenzéket vádolta, azt saját maga valósítja most meg. Ahogy az orbáni inflációt, a különböző áthárított különadókat, vagy a KATA megszüntetését, úgy a rezsicsökkentés feladását is az emberek és a családok fogják megfizetni. A rezsicsökkentés feladása a legtöbb családnak akár több tízezres pluszterhet jelenthet, magyar családok tízezrei szembesülhetnek majd azzal, hogy nincs pénzük kifizetni a rezsit. Ez megengedhetetlen” - írja Dobrev Klára.

A DK EP-képviselője szerint hazugság volt a rezsicsökkentés, ahogy az is, hogy a menekültek minket támadnak, és szerinte itt az egyedüli veszélyt Orbán Viktor jelenti az országra.

„Készülnünk kell, mert ha egy politikai közösség feladja a legfontosabb ügyét, akkor megbukik. Ez a kormány ma feladta a legfontosabb ügyét, de mi nem adjuk fel a miénket: a szabad, demokratikus, európai Magyarországot” - zárja a közleményt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató