2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Makizaj: Orbán katonákat küldött Ukrajnába

Hozta a kampányban mutatott formáját a bukott miniszterelnök-jelölt, aki szerint ő csak „tényeket mondott”.- írja a mandiner.hu.

Márki-Zay Péter volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége.

Az adás első fele a kata-törvény nagy port kavart módosításáról szólt, melynek kapcsán a hódmezővásárhelyi polgármester elmondta: a Fidesz megvezette az embereket, mert a választások előtt a baloldalt vádolta adóemeléssel, a választások után azonban maga lépte meg.

Márki-Zay szerint hazugság, hogy az embereket megvédik, mert „a végén mindig ők fizetik meg az elhibázott orbáni politika árát”.

A műsor második felében rákérdeztek az alakuló „új konzervatív pártra” is.

„Most nem az ideológia kérdéseken van a hangsúly, hanem a hiteles alternatíván. Az időközi választások tanulságaiból is látszik, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok nem tudnak megfelelő alternatívát kínálni” – mondta Márki-Zay.

Mikor a műsorvezető megjegyezte, hogy ennek Márki-Zay is a része volt, a volt miniszterelnök-jelölt egy „Mi az, hogy!”-felkiáltással tért ki , majd azzal folytatta, hogy „a Fidesz legnagyobb hazugsága” az volt, hogy az ellenzék katonákat küldene Ukrajnába, ehhez képest „most már fénykép is van róla, hogy Orbán Viktor küldött katonákat Ukrajnába, hiszen Romulusz tábornok úr ellátogatott a harcvonalra”.

Ez már Krug Emíliának is sok volt, a műsorvezető csúsztatásnak nevezte Márki-Zay mondatait.

„Nem, bocsánat. Én tényeket mondok, ők hazudtak. Ezzel együtt nem azt mondom, hogy az egy katona az katonaság” – mondta Márki-Zay.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató