2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hollik végre kimondta: ezek nem a katás tüntetők

„Én úgy látom, hogy akik a hídon vannak, azok nem a kata megváltoztatása ellen, vagy az eredeti koncepciójához való visszatérése ellen” tüntetnek, „hanem ők alapvetően tiltakozni akarnak a kormány ellen, és most volt egy lehetőség, amire ráugrottak. Ez háborús időben szerintem nem felelős magatartás, politikai magatartás, lehet látni, hogy az összes bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt és képviselő most kihasználta ezt a helyzetet. Magyarország jogállam, természetesen a törvények betartásával tiltakozni lehet, bárki kifejezheti a véleményét, de azt gondolom, szabálysértésekre az embereket fölbuzdítani nem helyes.”

Így felelt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Heti Tv kérdésére, miszerint terveznek-e egyezkedni a csőcselékkel, akik kedd óta minden egyes nap az utcára vonultak, és elfoglalták valamelyik hidat.

Hollik nem először szólalt fel az ügyben, a tüntetések második napján azt is mondta, „ez nem olyan nagy tiltakozás”.

Péntek reggel Orbán Viktor is megszólalt az ügyben a Kossuth rádióban, ahol ő maga is az ellenzékkel kötötte össze a tüntetéseket. A miniszterelnök szerint az ellenzék ebből politikai hasznot akar húzni: „értem, de nagyon rossz politikának tartom”, mondta.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató