2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kamu Geriék Budapesten kukacsökkentést hajtanak végre

A Budapesti Közművek 195 új kukát helyez ki július 7-ig a fővárosban – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) köztisztasági divíziója. Arról azonban nem számoltak be, hogy a baloldali városvezetés korábban mintegy háromezer szemetest szereltetett le – emlékeztet cikkében a Híradó honlapja.

Karácsony Gergely és a baloldali városvezetés 2021 elején mintegy 3000 szemetestől „szabadította meg” a fővárost költségcsökkentés címén. Ehhez képest a 2022 nyarán felszerelendő 195 kuka igen alacsony mennyiségnek mondható.

A tiltakozásokkal és az emberek véleményével mit sem törődnek; saját bevallásuk szerint 100 millió forintot spóroltak meg a lépéssel. Itt érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi év végén Karácsonyék

nagyjából harmincmillió forint értékben osztottak ki jutalmakat a városházi tanácsadóknak, politikai bizalmasoknak.

Egyhavi fizetésnek megfelelő jutalmat kapott például a párbeszédes Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője. A korábbi európai parlamenti képviselő a főpolgármester párttársaként havi 900 ezer forintot keres, ráadásul a fővárosi önkormányzat 37,2 millió forintról 112,1 millióra emelte a brüsszeli iroda rendelkezésére álló összeget – számolt be még januárban a Magyar Nemzet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató