2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kijev: Ukrajna bosszút fog állni a szerb elnökön, átnevelik őt és az országot is

Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút fog állni Aleksandar Vučić szerb elnökön az orosz hadműveletről szóló kijelentéseiért, átnevelik őt és a balkáni ország népét – jelentette ki Olekszij Honcsarenko, ukrán parlamenti képviselő a Telegram-csatornáján.

Korábban a szerb elnök azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin a különleges hadművelet egy bizonyos szakaszában valamilyen javaslattal fordul a világ vezetőihez, és ha azt elutasítják, akkor “kitör a pokol” a Földön. Vučić azt is hangsúlyozta, hogy most “az egész nyugati világ az ukránokon keresztül háborúban áll Oroszországgal“.

Honcsarenko utalt arra is, hogy Kijev Horvátországgal együtt azt tervezi, hogy megakadályozza Szerbia esetleges uniós csatlakozását.

“Szerbiát és annak elnökét semmiképpen sem fogjuk elfelejteni. Aztán érdekes lesz figyelni a hatmilliós Szerbiát és az EU-hoz való csatlakozási szándékát. Azt hiszem, horvát testvéreimmel együtt figyelni fogjuk, és emlékezni, emlékezni, emlékezni, emlékezni fogunk. Az átnevelés folyamata nehéz és kellemetlen lesz a szerbek számára, de meg tudjuk csinálni” – írta az ukrán képviselő.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajna denazifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak, népirtásnak tesz ki”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató