2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Valami ökör pánikot keltett egy kamu-táblzattal az áram és gázszámlákról

Mindenki számol, a korábbi gáz-, illetve villanyszámláit bogarássza, hátha ki tudja deríteni, hogy augusztustól mennyivel emelkedik a rezsije. Mert az szinte garantálható, hogy a lakosság jó része többet fizet majd. Ám pontos adatokat egyelőre nem tudni, mivel a kormány nem jelentette be még hivatalosan az új rendeletet és a részletszabályokat sem.

Lassan körbejárja a magyar internetet egy táblázat, amelyben állítólag az látható, várhatóan mennyi lesz a gáz- és villanyszámlája a rezsicsökkentés szabályainak megváltoztatása után azoknak, akik az átlag felett fogyasztanak és kénytelenek lesznek piaci árat fizetni a szolgáltatásokért.

Erről a táblázatról van szó:

 

A táblázat tényleg vírusszerűen terjed, de az ott szereplő adatok nem valódiak, hiszen a kormány a pontos rendeletet és az új szabályokat még nem osztotta meg hivatalosan, ezért nem lehet tudni, hogy hogyan kívánják szabályozni majd az új rezsiárakat. Ráadásul a táblázat nem az átlag feletti rész növelésével számol, hanem a teljes összeg növelésével és nem veszi figyelembe azt sem, hogy a számlák végösszegének egy része nem is az elhasznált energia, hanem a rendszerhasználati díj.- írta a Blikk.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató