2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A ferencvárosi önkormányzati cégnél landolt a bitcoinbányászattal lebukott DK-s politikus

„Jajj Istenem, mit vétettem én a DK-nak, hogy még a bitcoinbányászat miatt lemondott politikusukat is idehozták a nyakamra?!” – fakadt ki Facebook-oldalán Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szombaton.

Mint kiderült, pénzügyi vezetőnek nevezték ki a kerület köztisztaságáért felelős cégénél Borka-Szász Tamást, aki korábban a VII. kerületben volt önkormányzati képviselő. A DK-s képviselő 2020 októberében mondott le, miután lebukott, hogy bitcoinbányát üzemeltett a hivatali számítógépén. A rendőrség áramlopás miatt házkutatást tartott, és nyomozás indult az ügyben.

Baranyi Krisztina a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetőjétől tudta meg, hogy a háta mögött az önkormányzati cég nemrég kinevezett MSZP-káder igazgatja áprilisban felvette Borka-Szászt.

„Visszatérően tapasztalom, hogy a Képviselő-testület demokratikus oldalán ülők közül többen az önkormányzati pozíciókat nem alkalmasság, rátermettség alapján döntik el, hanem különböző alkuk útján a pártjaikban és környékén lévőket fizetik ki velük”

– írja Baranyi, aki szerint Ferencvárosban „már a sokat pletykált DK-MSZP összeolvadás is megvalósult”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató