2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A holnapi csöves-blokád menete: pénzt tarhálnak büntetésre a Margit hídon

A szervezők a bejegyzésben azt írják, a tüntetés „a népnek szól”, ezért politikusok nem szólalnak majd fel az eseményen.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, július 18-án (hétfő) reggelre ismét demonstrációt szerveznek Budapesten a katatörvény és a rezsicsökkentés csökkentése ellen. A szervezők szerint meg fogják mutatni, hogy képesek egy szervezett, kulturált, de mégis hatásos tüntetésre.

Az esemény Facebook-oldalán most néhány részletet is megosztottak a demonstrációval kapcsolatban. Ezek szerint nem a politikusok, hanem a demonstrálók fognak majd felszólalni, a szervezők ezért azt kérik, hogy aki szeretne beszélni, az vegye fel velük a kapcsolatot – ettől függetlenül spontán felszólalásokra is lesz lehetőség.

A bejegyzés szerint a tüntetést bejelentették, és a rendvédelmi szervekkel együttműködve tartják majd meg. Abban bíznak, hogy garázdaságra és rendbontásra nem kerül majd sor, aki mégis ilyet tapasztal, az a koordinátorok felé tudja majd ezt jelezni.

A szervezők emellett a korábbi demonstráción megbírságoltaknak gyűjtést is szerveznek, és ahogyan a szegedi szervező, ők is azt kérik, hogy ételt és vizet is vigyen mindenki magával, mert 30 fokos meleg várható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató