2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

42 ország nagykövetsége támogatja a budapesti Pride fesztivált

„Teljes támogatásunkról biztosítjuk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait. Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak”

– így kezdődik az a közlemény, amit 42 ország nagykövetsége írt alá, és amit 11 ország kulturális intézete támogat. A teljes listát az Egyesült Államoktól Uruguayig itt tudja megtekinteni.

A közös nyilatkozatban emlékeztetnek arra, hogy a nemzetközi emberi jog azon az általános feltevésen alapul, hogy minden egyént megkülönböztetés nélkül ugyanazok a jogok és szabadságok illetik meg. Kiemelték még, hogy a sokszínűség megünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását.

Megállapították azt is, hogy a Budapest Pride a régióban a leghosszabb múltra tekint vissza az ilyen rendezvények közül, amely hozzájárul egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtéséhez.

A 27. Pride-ra a gyülekezés július 23-án 14 órakor kezdődik, 15 órakor indulnak el a Szabadság térre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató