2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Káosz Budapesten: 100 csöves lezárta a reggeli csúcsban a Margit hidat

A rendőrök kérése ellenére már a villamossíneket is elfoglalták.

A Magyar Nemzet arról tudósít, hogy sok médiamunkás volt kíváncsi a ma reggel 7-re meghirdetett tüntetésre, azonban az érdeklődők száma még az eddigiektől is jelentősen elmaradt.

A kezdésre nagyjából 100 ember gyűlt össze a Margit híd pesti hídfőjénél.

A „tömeg” tíz perc után elindult a hídon, azonban a nagykörút külső sávjába engedték csak be őket a tüntetést biztosító rendőrök. A mai demonstráció már a hatodik múlt hétfő óta, írják, a szervezők ezúttal már-már kínosan próbáltak ügyelni rá, hogy baloldali politikusok még véletlenül se tűnjenek fel a színen, így hivatalosan a futárok tüntetéseként harangozták be az eseményt. A megjelentek között ennek ellenére alig látni biciklis futárt, akik megjelentek azokat nagy erőkkel fényképezik a sajtó megjelent munkatársai.

Az időközben a bámészkodókkal együtt nagyjából 300 fősre „duzzadt” tömeg a hídon teljesen kettészakadt, írják. Egyelőre a Margit híd északi oldalára, a híd feléig engedik fel őket a rendőrök, viszont ahhoz sem voltak elegen, hogy ilyenformán az objektum negyedét megtöltsék emberekkel. A résztvevők egy kisebb csoportja dühösen visszaindult a híd közepétől, írják, hogy szóljon a többieknek, ne hagyjanak lyukakat a hídon. Ők még nem tudják, hogy nem a pesti oldalon ragadt emberek hibája, hogy nincsenek elegen a híd negyedének feltöltéséhez, hangsúlyozza a portál.

Több helyről hallani a szervezők részéről, hogy „ez így katasztrófa”,

a demonstrálók túl kevesen vannak ahhoz, hogy lezárják a hidat. Hozzátették: ennek ellenére a tüntetők elkezdenek beszivárogni a híd belső sávjaiba, a villamossíneket a szervezők kérésére akkor még szabadon hagyták.

Végül lezárták a hidat és a villamossíneket is blokkolják

Háromnegyed órával a kezdés után a tüntetők végül lezárták a Margit hidat, írják. A hvg arról ír, hogy  közben már a villamossínt is birtokba vették a tüntetők,

az autók inkább visszafordulnak,

már fel sem mennek a tüntetők által elfoglalt hídra. A rendőrök azt kérik, hogy legfalább a villamossínt hagyják szabadon, de hiába.


Ismét demonstrációt tartanak a csövesek Budapesten a katatörvény és a rezsicsökkentés csökkentése ellen.

Reggel 7 órakor a Margit hídnál kezdődik a demonstráció. 

Egy sávot kaptak, de rámentek a többire is
 
Egyelőre egy forgalmi sávot kaptak a tüntetők, ennyit foglalhatnak el a Margit hídon, de rámentek az emberek a többi sávra is, a főszervező ezért próbálja megbeszélni a demonstrálóükkal, hogy egy sáv csak az övék.

 

Többet akarnak a csövesek.
 

"Még egy sáv!" - skandáljak néhányan a vonulók között a Margit hídon, ahol a demonstráció résztvevői egy sávot foglalhatnak csak el.

Ez a forgalmi helyzet most a hídon
 

A tüntetők közül a rendőrök visszaparancsolják azokat, akik a belső sávba is bemennek.

Budáról Pestre: két sáv szabad, minden halad

Pestről Budára: egy sáv, óvatosan khalad a forgalom

A 4-6-os villamos közlekedése egyelőre zavartalan.

 

 

A Pest felé tartó sáv egyik sáv végét is lezárták

Buda felé nem mehet a forgalom, és most már Pest felé is csak részint. 150 csöve / sáv kell ahhoz, hogy a rendőrség hozzájáruljon a záráshoz.

Elzárták a Buda felé menő sávokat

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató