2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Akácfa karóval leütötte a marokkói migránst - vádat emelnek ellene

Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt. Most vádat emeltek ellene.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy akácfa karóval bántalmazott egy marokkói sértettet tavaly ősszel – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott egy megyebeli kistelepülés határában, egy tanyán lakik élettársával. 2021. november 15-én az éjszakát a vádlott apja is náluk töltötte. Másnapra virradóra, fél 3 körüli időpontban a férfiak arra lettek figyelmesek, hogy az udvaron tartott kutyák hevesen ugatni kezdenek, valamint az ingatlan kapuját valakik megrángatják. Mivel korábban a vádlott több alkalommal észlelte, hogy illegális határsértők haladnak el ingatlana közelében,

egy méteres akácfa karót magához véve indult el körülnézni.

A telkéről kiérve meglátta, hogy a kutyáktól és tőle megriadt személyek a tanyája melletti erdős terület felé távolodnak. A férfi utánuk indult, majd a hátul haladó, alapbetegsége folytán sántító sértett mögé került, akit, miután felé fordult, a karóval kétszer, nagy erővel, a fején megütött. Az ütések következtében összeeső, életveszélyes sérüléseket szenvedő sértetthez a vádlott kérésére az édesapja hívott mentőt.

A vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó test sértés bűntettének elkövetésével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni – zárul a közlemény.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató