2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Energiaválság: A Parizeres az új pártjához ellopott egy Facebook-oldalt

A Zöld Válasz Egyesület névre hallgató szervezet közösségi oldalát használja Jakab A nép pártján elnevezéssel.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy Nunkovics Tibor, a Jobbik frissen megválasztott pártigazgatója az egyik képviselője annak a Zöld Válasz Egyesületnek, melynek Facebook-oldala pár napja Jakab Péter új közösségi platformja és már A nép pártján címszó alatt érhető el. A bírósági dokumentumok szerint az egyesületnek jelenleg képviselője még a párthoz köthető Bodor Zoltán és Gajdos Attila is. Az internetes nyilvántartásból az is kiderül, hogy Nunkovics és Gajdos 2021 óta tagjai a Zöld Válasz Egyesületnek.

Az egyesületnek honlapja is van, ám ez 2019 óta gyakorlatilag inaktív, miként a Facebook-oldal is az volt, egészen addig, amíg Jakab Péter új közösségi teret nem nyitott rajta A nép pártján néven.

A Jobbikban minden tisztségét elveszítő politikus múlt pénteken frakcióvezetői leváltása után jelent meg új névvel, saját profilképével a Zöld Válasz Facebook-oldalon.

Jakab egyébként régóta hangoztatja, írják, hogy a nép pártján áll, miután pedig kénytelen volt lemondani a Jobbik elnöki posztjáról, pártja logóját elhagyva minden bejegyzésében hangsúlyozza, ő marad a nép pártján. Ezt tette egyébként leváltása napján is, akkor közösségi oldalára azt írta, nem tudja, merre tart a Jobbik, de egy biztos: ő marad a nép pártján.

A Magyar Nemzet kommentárja szerint

úgy tűnik, Jakab új pártját készíti elő, ami egy újabb szakadáshoz vezethet a Jobbikban,

melynek népszerűsége épp az ő elnöksége alatt, a négy évvel ezelőtti húsz százalékról zuhant négy százalékra, amivel ma a párt már be sem jutna az Országgyűlésbe.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató