2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

Így hergelnek a libsik: 559 rendőr mondott fel másfél hónap alatt

Május végén lejárt a rendőrök felmondási tilalma, az azóta eltelt másfél hónapban, július 14-ig összesen 559 hivatásos állományú rendőr mondott fel – tudta meg a Magyar (Gyűlölő) Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK-tól).

Június első hetében, azaz egyből a felmondási tilalom lejárta után, 299 hivatásos állományú rendőr nyújtotta be felmondását. Nekik a két hónapos felmondási idejük augusztus elején fog lejárni.

Június közepén Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára a Magyar Hangnak azt mondta: a 300-as szám jelentősnek mondható, de ez a teljes állománynak az egy százaléka. Pongó szerint főként a közrendvédelmi területről, az utcai szolgálatot végző tiszthelyettesek köréből távoznak sokan. A tilalom előtti időszakban évente átlagosan 2000-2550 rendőr is elhagyta a pályát.

Azt nem lehet tudni, hogy területileg hogyan oszlottak el a mostanában kilépők, mert erre a kérdésre az ORFK nem válaszolt. Ahogy az sem világos, hogy miért mondtak fel, mert a rendőröknek ezt nem kell megindokolniuk.

Január és július elseje között 483 új rendőrt neveztek ki, vagyis a távozók és az érkezők aránya nagyjából azonos.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató