2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Részegen felgyújtotta a kisvárdai várat egy fiatal férfi

Július 18-án egy helyi fiatal tüzet gyújtott a kisvárdai, felújítás alatt álló várban, amivel közel ötvenmillió forintos kárt okozott. A férfit másnap elfogták, beismerte tettét, írja a Police.hu.

A rendőrségre július 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy a kisvárdai műemlékvédelem alatt álló várban, amelyen jelenleg felújítási munkálatokat végeznek, tűz ütött ki.

A helyszínre érkező tűzoltók a lángokat rövid időn belül eloltották, személyi sérülés és közveszélyokozás nem történt, viszont az okozott kár mértéke megközelíti az ötvenmillió forintot.

A nyomok szándékos gyújtogatásra utaltak, ezért a Kisvárdai Rendőrkapitányság rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást rendelt el.

A rendőrök egy napon belül, július 19-én azonosítottak és elfogtak egy a 25 éves helyi lakost, aki beismerte, hogy a várban szándékosan, égésgyorsító gyúlékony anyag használatával gyújtott tüzet.

Vallomása szerint ittas állapotban követte el a bűncselekményt, telefonjával videófelvételeket is készített a tűzgyújtásról, amelyeket önként megmutatott a rendőröknek.

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és előterjesztést tett a letartóztatására.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató