2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Autóvezető-oktatók bohóckodnak a katatörvény ellen a Hősök terén

Körülbelül 150-200 oktatóautó gyűlt össze pénteken a Hősök terén, hogy a nemrég elfogadott katatörvény ellen tiltakozzanak.

Az volt a legfőbb követelésük, hogy a taxisokhoz hasonlóan ők sem csak magánszemélyeknek adhassanak számlát. A demonstráció békésen és különösebb forgalomkorlátozás nélkül zajlott le.

A Hősök terén tüntettek az új katatörvény ellen az autóvezető-oktatók pénteken. 11:30-ra meghirdetették meg az autós demonstrációt, ekkor körülbelül 30 darab, „T” betűvel ellátott kocsi állt a Szépművészeti Múzeum előtt, de folyamatosan érkeztek az újabb tiltakozók.

Többen rendőri felvezetéssel érkeztek a térre a Városligeti fasor irányából. 1-2 rendőrautó volt a téren, komolyabb rendőri készültségről tehát nem lehetett beszélni. 11:45-re már a Hősök tere teljes szélességét lefedték a demonstráló autók. Öt sorban álltak fel, egy sorban nagyjából 18 autó foglalt helyet. Délre pedig szinte teljesen megtelt a Hősök tere Szépművészeti Múzeum felőli oldala, 150-200 autó gyűlt össze tudósítónk szerint. Annyi autó jött össze, hogy az egyik kanyaradósávot is elfoglalták, ezt leszámítva zavartalan volt a forgalom a környéken.

Beszédek nem voltak, az egyik szervező megköszönte az oktatóknak, hogy eljöttek a demonstrációra. A követeléseikről annyit mondott, hogy rájuk is ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek, mint a taxisokra. Ezzel a tüntetés érdemi része véget is ért. Az oktatók 12:30 körül hagyták el a teret a Népliget felé rendőrségi motoros felvezetés mellett. Erre az időre a rendőrség lezárta a Dózsa György út egy részét. Nagyjából 10 perc alatt ki is ürült a Hősök tere, a demonstráció hivatalosan is véget ért.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató