2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Makizaj bejelentette: Én csinálhatok tűzijátékot, de a kormány nem

Több más város polgármestere után Márki-Zay Péter is döntött arról, hogy legyen-e tűzijáték Hódmezővásárhelyen augusztus 20-án. Az ellenzék korábbi miniszterelnökjelöltje pró és kontra érveket sorakoztatott fel egymás mellett.

A tűzijáték megtartása mellett szól szerinte többek között, hogy már beszerezték, és jóval olcsóbb, mint az állami, mindössze 1,5 millió forintba kerül.

„A kormány csalárd ígéreteivel szemben széles körű megszorításokkal, különadókkal, áremelésekkel, adóemeléssel teszi tönkre a családok nyaralását, elveszi a gyerekektől minden örömüket, erre a város még az ingyenes szórakozásukat, sokuknak az év egyik legnagyobb (ingyenes) élményét is el akarná venni tőlük, éppen a legszegényebbeket fosztva meg attól, amire a gazdag gyerekeknek szilveszterkor még otthon is telik – ki viselné el a bánatos gyermekszemeket augusztus 20-án? Ne mondjuk le!” – hoz még egy érvet Márki-Zay a tűzijáték megtartása mellett.

Ugyancsak mellette szól szerinte, hogy augusztus 20-án van a város legnagyobb rendezvénysorozata, a Szent István-napok, amely fontos az idegenforgalomnak, és sok katás árus van.

A tűzijáték megtartása ellen szól viszont szerint az energia-válsághelyzet, az infláció mértéke, az „uniós források elmaradása egy korrupt és inkompetens kormány miatt”, a 416 Ft-os euró és az „önkormányzatok kivéreztetése”.

De ellene vannak a kutyatartók is, valamint dacból is érdemes lenne szerinte lemondani, mert a kormány a megszorítások ellenére 1,65 milliárdot költ az ország legfényűzőbb tűzijátékára.

Továbbá az ország közvéleménye előtt könnyebben megmagyarázható lenne Márki-Zay szerint ebben a helyzetben, ha lemondják, mint ha nem, és arra számít, hogy sok támadást fog kapni, elsősorban ellenzékiektől.

Mindezeket figyelembe véve Márki-Zay Péter döntött. „Szerintem inkább a rászoruló gyerekek, mint az általam is kedvelt kutyusok, inkább a szenvedő kisvállalkozók, mint a kritikusok és politikusok, és inkább az adott szó becsülete, mint másfél millió forint megtakarítás a szavunk és ígéretünk megszegésével – Hódmezővásárhelyen hadd legyen tűzijáték augusztus 20-án!” – írja Facebook-oldalán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató