2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Political Capital: A gender- és LMBTQ-ellenes mozgósítás látványosan felerősödött Magyarországon

„A kormány az általa irányított médiumok, álcivil szervezetek és think tankek segítségével aktívan irányítja a témát, kijelöli a mozgósítás irányát” – fogalmaznak.

A gender- és LMBTQI-ellenes mozgósítás látványosan felerősödött Magyarországon az elmúlt években, aminek főként politikai okai vannak, írja a most megjelent kutatásának összefoglalójában a Political Capital.

A mobilizáció nagyrészt a kormánypárt által központilag vezérelt, amely ideológiájának egyik fontos elemévé és a hatalom megtartásának egyik fő eszközévé tette a kérdést – olvasható a közleményben.

A kormány az általa irányított médiumok, 

álcivil szervezetek és think tankek segítségével aktívan irányítja a témát, kijelöli a mozgósítás irányát, 

forrásokat biztosít, szervezeteket hoz létre és támogat, és közvetlenül vagy közvetve erősan hat a többi szereplőre” – írják.

A Political Capital szerint ezek mellett fontos szerepet játszanak „a szövetséges család-, ifjúsági és abortuszellenes szervezetek, szélsőjobboldali szereplők, valamint kisebb részben a vallási szervezetek. A szereplők közül a kormány, a kormányzat által szervezett álcivil szervezetek és think tankek, illetve

egyes független szereplők erősen beágyazottak a nemzetközi gender- és LMBTQI-ellenes hálózatba. 

Ez különösen fontos a kormány számára mind a látszólagos nemzetközi legitimáció megteremtése, mind a külföldi szövetségépítés és befolyásszerzés szempontjából.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató