2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A németek harmada szerint Merkel a hibás az elhibázott energiapolitikáért

Úgy tűnik a jelenlegi német kormány viszonylag sikeresen terelte az  energiaválság miatti felelősséget az elődjére. Egy friss felmérés szerint a németek mintegy harmada úgy véli, hogy Angela Merkel volt német kancellárnak nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie elhibázott energiapolitikájáért, amelynek következménye szerintük hazájuk orosz gáztól való függése lett.

A németek 32 százaléka ért egyet azzal, hogy Merkelnek nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie – derül ki egy új felmérésből.

Az Alternatíva Németországért (AfD) támogatói követelik legnagyobb arányban (52 százalék) a bocsánatkérést a korábbi német vezetőtől. A Zöldek támogatóinak is mintegy harmada hallana szívesen egy ilyesfajta nyilatkozatot – írja a Demokrata.

Németország komoly energiaválsággal néz szembe, mivel az Északi Áramlat-1 gázvezetéket karbantartás miatt lezárták, és várhatóan a megnyitás után is csak mintegy 30 százalékos kapacitással fog működni. A Bild szerint a német szövetségi kormány szerint 40 százalékos kapacitásra lenne szükség ahhoz, hogy az ország elkerülje a téli gázhiányt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató