2022. szeptember 26. - Jusztina
EUR : 406.29
USD : 416.58
Időjárás ikon15°12°

„Az USA nem érezheti magát biztonságban” – hadgyakorlatra készül Oroszország Latin-Amerikában

„Tíz másik országgal együtt Oroszország, Kína és Irán is a tengerentúlra telepíti hadseregét a hadgyakorlatokra” – írja a Rio Times.

Irán, Oroszország és Kína egy sor nagyszabású hadgyakorlatra készül Latin-Amerikában, a műveletekre az USA-ellenes szocialista elnök, Nicolás Maduro vezetése alatt álló Venezuelában kerülhet sor augusztus közepén. Az említett országok egyértelmű üzenetet akarnak küldeni Washingtonnak:

az Egyesült Államok nem érezheti magát biztonságban.

Tíz másik országgal együtt Oroszország, Kína és Irán is a tengerentúlra telepíti hadseregét a hadgyakorlatokra, amelyek során „előretolt katonai eszközöket helyeznek el Latin-Amerikában és a Karib-térségben”, írja a Rio Times.

Oroszország annak ellenére jelezte részvételi szándékát, hogy Moszkva az ukrajnai háborúval van leginkább elfoglalva. A lap értesülése szerint a BRICS-országok nyilatkozatot készülnek tenni arról, hogy a régió készen áll a többpólusú erő befogadására.

Júniusban Vlagyimir Putyin orosz elnök a szentpétervári Gazdasági Fórumon tartott beszédében kiemelte,

az Egyesült Államok úgy tesz, mintha nem látná, hogy vannak más erős központok is a világban.

Hozzátette: a nyugati nemzetek még mindig a múlt században élnek – más államokat pedig gyarmatként kezelnek. Az egypólusú világrend korszaka véget ért, annak ellenére, hogy minden eszközzel próbálják megmenteni, megőrizni. Úgy tűnik, az USA nem vette észre, hogy új hatalmi központok jöttek létre, amelyek egyre hangosabbak és hangosabbak – nyilatkozta akkor az orosz elnök.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató