2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Drag Queenek is megjelennek az idei Budapest Pride-on

Nehéz kiigazodni a genderskála különféle identitásai között. Az átlag ember számára például nehezen értelmezhető, hogy a transzneműek és a drag queenek nem ugyanazok, mindketten nőnek öltözött férfiak, de valamiért mégis különböznek.

Az utóbbiak például arról váltak híressé, hogy az USA-ban őket találták az ideális alanyoknak az LMBTQ-csoportok óvodai bemutatására.

A Budapest Pride közösségi oldalán külön bejegyzést szentelt a drag queeneknek, akik szinte kiemelt szerepet kapnak majd a július 23-ai felvonuláson. Mint írták, „a drag látványos és szórakoztató, ugyanakkor mély üzenetet hordó és komplex műfaj – ezért is kapnak helyet a 27. Budapest Pride Felvonuláson is”. Majd Elona Muskot idézték, aki maga is ebbe a csoportba tartozik:

A drag emberek óriási szerepet játszottak a Stonewall-lázadás során, és óriási szerepet játszanak ma is, főleg Magyarországon, mert puszta megjelenésükkel is a sokszínűséget szimbolizálják.
– idézte a bejegyzést a Mandiner. A posztból az is kiderült, hogy Elona Muskkal mind a menetben, mind a Szabadság téri színpadon találkozhatnak majd előadóként az érdeklődők.

Bejegyzésüket azzal zárták, hogy „Vegyük vissza a jövőnket!”. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató