2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Čaputová: Szlovákiának szüksége van a melegek tehetségére és értékeire

„Nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik”, jelezte a szlovák köztársasági elnök.

Szombaton Pozsonyban is megtartották a Pride-ot, amelyen a szlovák kormány több tagja is részt vett. Mária Kolíková szlovák igazságügyi-miniszter az eseményen úgy fogalmazott, „a többségnek el kell fogadnia és tiszteletben kell tartania a kisebbség jogait” – írta az Új Szó című szlovákiai magyar újság.

Kolíková támogatását is kifejezte az LMBTQ-közösség tagjai felé. „Bárki, aki tiszteletben tartja az emberi jogokat, nagyon jól tudja, hogy hatalmas adóssággal tartozunk feléjük. Ez egy kisebbség, amelyet a többségnek teljes mértékben el kell ismernie, és el kell ismernie az őket megillető összes jogot” – idézte a minisztert a portál.

„Nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik”

Az Új szó külön cikkben számolt be Zuzana Čaputová, szlovák köztársasági elnök azon Facebook-bejegyzéséről, amelyben arról írt, hogy „Szlovákiának szüksége van az LMBTQ-közösség tagjainak tehetségére és értékeire. Itt otthon vannak, 

nem önökkel van probléma, hanem azokkal, akik ezt a közösséget célponttá teszik saját politikai céljaik eléréséhez”

– hangsúlyozta az államfő.

 Čaputov hozzátette, „azok a társadalmak viselik a legjobban a krízishelyzeteket, amelyek a legjobban fogadják el annak sokszínűségét”.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató