2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

300 jobbágy hisztizik a Margit hídon

Hétfő este hétre Jobbágyfelkelés címen hirdettek tüntetést az ételfutárok a Margit híd pesti hídfőjéhez a kata módosítása ellen tiltakozva. A demonstráción a meghirdetett kezdéskor helyszíni tudósítások jelentése szerint "másfél legénybúcsúnyi" tömeg, vagyis 30 ember gyűlt csak össze. Még közel sem annyi, hogy a rendőrség indokoltnak látta volna a híd akár csak egy forgalmi sávjának lezárását is.

A kata két hete bejelentett, 13 napja elfogadott módosítása elleni tiltakozások során a tüntetők több alkalommal is hidakat zártak le. Amikor ez nem spontán alakult így, a rendőrség a résztvevők számának függvényében engedélyezte 150 tüntetőnként egy forgalmi sáv lezárását. Tudósítások szerint most egyelőre még nincsenek ennyien, az egybegyűlteket - tüntetőket és újságírókat - a rendőrök terelték össze a híd lábához.

A rendőrség fél nyolckor engedélyezte egy újabb forgalmi sáv lezárását a tüntetőknek, ezzel Buda irányába megállt a forgalom a hídon. A lezárás előtt még az utolsó húsz várakozó autót átengedték Budára. A tüntetés főszervezője közben megafonba mondta az elmúlt két hét eseményeit, illetve felhozta, hogy nem lesz elég könyvelő a gyors átálláshoz. A rezsicsökkentésre is kitért a beszédében.


 

 
 


 

Egyelőre Buda felé járhatatlan a híd.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató