2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

LMP: Orbán Viktor alkalmatlan miniszterelnöknek

Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese megfejtette, hogy az kormányfő alkalmatlan az ország vezetésére. Poszttusványos stressz a budapesti melegben.

Csárdi Antal hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján értékelte a szombaton elhangzottakat, amelyek alapján szerinte nem az a kérdés, „milyen borzalmas dolgokat mondott” Orbán Viktor, sokkal inkább az, amiről nem beszélt.- írja a pestisracok.hu.

Csárdi sérelmezte, hogy a kormányfő nem foglalkozott például az országos jelentősen sújtó aszállyal, és azzal sem, hogy a kormány tizenkét éve nem tesz semmit a klímaváltozás okozta problémák kezelése érdekében. Ugyancsak hiányolta a beszédből azt, hogy soha nem látott mértékűvé vált Magyarország energiafüggősége.

Az LMP politikusa szerint a kormányfőnek a klímaválsággal szembeni megoldási javaslatait is szóba kellett volna hoznia, így beszélnie kellett volna például a klímabérletről vagy a dugódíj kérdéséről, de az épületszigetelésről is, miután „összeomlott a rezsicsökkentésnek nevezett reklámszlogen”.

Csárdi Antal szintén hiányolta a Bálványoson elmondott kormányfői beszédből az „összeomló közalkalmazotti szektor” problémáját, de döbbenten állt akkor is, amikor a kormányfő a multinacionális vállalatok extraprofitjáról beszélt. Az LMP politikusa szerint, ha Orbán Viktort zavarta volna a multik extraprofitja, nem ment volna szembe a globális minimumadó javaslatával.

Csárdi Antal úgy összegezte a kifogásait: egy felelős miniszterelnök valós kérdésekre ad valós választ, Orbán Viktor ezzel szemben nem létező problémákra adott „szörnyszülötti” választ. A politikus a beszédet olyan színvonalúnak minősítette, mint ha a kormányfő gyíkemberekről kommunikálna.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató