2022. augusztus 12. - Klára
EUR : 394.59
USD : 381.58
Időjárás ikon30°17°

Auschwitz Bizottság: Orbánnak nincs jövője Európában

Christoph Heubner arra kérte fel Karl Nehammer osztrák kancellárt, hogy jelezze Orbán Viktornak, elfogadhatatlan volt a tusványosi beszéde.

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság alelnöke arra kérte fel Karl Nehammer osztrák kancellárt, hogy jelezze Orbán Viktornak, elfogadhatatlan volt a tusványosi beszéde, írja az Index a Kronen Zeitung cikke alapján. Ismert: a kormányfő a hétvégén Bécsbe látogat majd, ekkor találkozik majd az osztrák kancellárral.

Christoph Heubner, a bizottság alelnöke az Orbán-beszéddel kapcsolatban kijelentette:

„Az Európai Unió helyesen tenné, ha továbbra is a lehető legnagyobb mértékben elhatárolná magát az Orbán által megütött rasszista hangnemtől, és egyértelművé tenné Orbán úrnak, hogy nincs jövője Európában”.

Az alelnök arra is hivatkozott, hogy a Mazsihisz is aggodalmát fejezte ki a beszéddel kapcsolatban. A bizottságnak egyébként a beszéd több más pontja sem tetszett, például az sem, ahogy Orbán arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kötelezné a tagállamokat a gázfogyasztásuk csökkentésére, és ennek a módját szerinte a németek a múltból ismerhetik.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató