2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Záporral, zivatarral érkezik a keddi hidegfront, nem hideggel

Záporral, zivatarral érkezik a keddi hidegfront, nem hideggel


Kedden érkezik a régóta várt hidegfront az országba, azonban csak átmenetileg mérsékli majd a hőséget. A záporok, zivatarok a nyugati határnál, a Dunántúl északi felén és északon lesznek a legintenzívebbek, itt várható a legtöbb eső. Lokálisan – elsősorban a Dunántúlon – akár 20-30 mm csapadék is mérsékelheti az aszályt, írja az Időkép.

Győr-Moson-Sopron és Vas megye több járására másodfokú riasztásokat is kiadott a heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, az érintett területeken

a kerti bútorokat, szerszámokat, növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.

Míg egyes településeken kiadós felhőszakadás érkezik, pár kilométerrel arrébb előfordulhat, hogy alig esik pár csepp eső.

Az ország keleti felére délután érnek majd el a záporok, zivatarok, de addigra már kiadják magukból a csapadék nagyját. A legkevesebb csapadék a Tiszántúlon eshet, itt néhol szárazon vonul át a hidegfront, sokfelé pedig csak 1-2 mm jut a záporokból. A frontot viharos (60 km/óra körüli) széllökések kísérhetik.

Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között, 25-37 fokra közötti hőmérséklet várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

És utána mi lesz, szerdán, csütörtökön? Egyetlen szóval: hőség.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató