2022. augusztus 13. - Ipoly
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon30°19°

Aláírásgyűjtést indít a Jobbik az „orbáni megszorítások” ellen

Négy terület áfakulcsának nullára csökkentését szeretnék elérni.

Országos aláírásgyűjtést indít a Jobbik az „orbáni megszorításokkal” szemben, mert a párt szerint elfogadhatatlan, hogy egy válsághelyzetben extra profitra tesz szert a Fidesz-KDNP és a kormány – közölte Z. Kárpát Dániel alelnök csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint

a kormánypártok »végighazudták« a választási kampányt”
 

„szó sem volt olyan húsbavágó megszorításokról”, mint a katásokat érintő szigorítás vagy a rezsicsökkentés visszanyesése. A magyar emberek lassan nem tudnak elég adót fizetni, hogy a Fidesz-KDNP-s pénzszórás és felelőtlen gazdaságpolitika árát megfizessék – mondta, hozzátéve: a magyar emberek lassan képtelenek a rekordgyenge forint, a brutális infláció, az elszabaduló élelmiszerárak és a brutális rezsiköltségek kitermelésére, és a „megalázóan alacsony bérszínvonal” ezt nem is tenné lehetővé.

Kijelentette: a Jobbik azt javasolja, a kormány ne akarjon nyerészkedni a magyar emberek befizetésein, és engedje el az áfát az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek, a tűzifa és a rezsiszámlák esetében.

A kilakoltatási moratórium esetében „már sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt”

Z. Kárpát Dániel szerint a kormány leleplezte önmagát, amikor a költségvetés tervezetében több ezer milliárd forint plusz bevétellel számolt, hiszen ennek a megugró költségek miatti plusz adóbevétel az oka. Visszataszítónak tartják, hogy „mások nyomorán” extra profitra tesz szert a kormány – mondta.

A politikus úgy fogalmazott, a kilakoltatási moratórium esetében már sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt, és azt remélik, az „orbáni megszorításokkal szembeni” országos aláírásgyűjtéssel

el tudják érni a négy terület áfakulcsának nullára csökkentését.

Z. Kárpát Dániel egy kérdésre elmondta: nem önmagában az áfacsökkentés a nehéz, hanem az, hogy abból árcsökkenés következzen be, de úgy véli, a nyilvánosság ereje ebben segíthet.

(MTI)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató