2022. augusztus 13. - Ipoly
EUR : 393.04
USD : 381.48
Időjárás ikon30°19°

Bezárja 5 magyarországi benzinkútját a Shell, további kettőnek korlátozzák a forgalmát

Hétfőtől „időszakosan szünetelteti” öt magyarországi benzinkútjának üzemeltetését a Shell. A cég által csütörtökön kiadott közlemény szerint „az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas értékesítési volumenek okozta kihívásokra reagálva” hozták meg ezt a döntést.

Az alábbi kutakon nem lehet hétfőtől tankolni:

-1089 Budapest, Kálvária tér

-1112 Budapest, Hetényi u. 3.

-2370 Dabas, Pesti út (itt már július 29-től ideiglenes üzemszünet)

-8000 Székesfehérvár, Balatoni út

-8500 Pápa, Celli utca 6.

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlók 5-10 (a dabasi kút esetében 30) kilométeren belül találnak másik Shell-benzinkutat.

A Shell szerint a kutak bezárását az „optimálisabb hálózati működés és a hatékonyabb munkaerő-gazdálkodás” is indokolta. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a bezárt kutak dolgozóit nem bocsátja el az amúgy is a munkaerőhiánnyal küzdő cég, hanem ők „a tervezett újranyitásig a munkatársak más, nyitva tartó állomásokon folytatják a munkavégzést”.

A Shell jövő szerdától további két helyen, egy debreceni és egy mosonmagyaróvári töltőállomáson is változtatásokat vezet be. Így a Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6. és a Debrecen, Balmazújvárosi út 5. címeken található kutakon augusztus 3-tól a kiszolgálást „a Shell szerződött vállalati partnerei igényeire szabva” alakítják át.

Ez a cég szerint tesztjelleggel elhatározott intézkedés azt jelenti, hogy ezeket a benzinkutakat csak euroShell kártyával rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni. A többi autós „az adott városon belüli másik Shell töltőállomáson” tankolhat majd.

A közlemény szerint „a szerződött partneri vásárlók eddig is jelentősen nagyobb arányára való tekintettel” hozták meg ezt a döntést, amitől „kiszámíthatóbb üzemanyag-disztribúciót, a szerződéses partnerek igényeihez jobban illeszkedő kiszolgálást, rövidebb fizetéssel töltött időt, valamint hatékonyabb munkaerő-allokációt” várnak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató