2022. augusztus 20. - István
EUR : 406.85
USD : 403.26
Időjárás ikon25°19°

Kifütyülték Orbán Viktort Bécsben - Videó

Több tucat tüntető várta csütörtökön délelőtt Orbán Viktort Bécsben, az osztrák kancellári hivatal épülete előtt, érkezésekor pedig kifütyülték – számolt be a Telex helyszíni tudósítója az eseményekről. Persze a videón nincsen több tucat ember, ez a Telex nagyítása, mindössze 10 ember állt a kordon mögött.

Íme a videó:

Orbán Viktor Karl Nehammer osztrák kancellár meghívására érkezett Bécsbe, Magyarország ugyanis fontos partnere Ausztriának, mondta Nehammer. A kancellár különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer az MTI szerint korábban úgy fogalmazott: „azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik”. A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot. Azt is írta Twitter-oldalán, hoy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni.

A fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is. A tárgyalás után Nehammer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tartanak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató