2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szögesdróttal és késsel fenyegette az őt ellátó mentősöket a tatabányai férfi

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán szerdán. Mindkét esetben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A tatabányai kórház várótermében ült szerda este egy 18 éves cseh férfi, miközben a barátnőjét bent ellátták az orvosok. Egyszer csak, minden előzmény nélkül nekitámadt egy egészségügyi dolgozónak, aki az egyik osztályról jött kifelé. Két kézzel mellkason ütötte, majd dulakodni kezdett vele az ajtóban. A kórház dolgozói kollégájuk segítségére siettek, és lefogták a támadót.

Nem sokkal később kiérkeztek a rendőrök, akik lefogták a cseh férfit, majd a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrségi közlemény szerint őrizetbe vették a támadót, gyanúsítottként kihallgatták, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult ellene büntetőeljárás.

Ugyancsak szerdán egy mentőst is megtámadott egy 54 éves férfi, aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és gyógyszert vett be, majd alkoholt fogyasztott.

Az elkövető először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, és közölte velük, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök az orvosi ellátását követően őrizetbe vették a férfit. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult ellene büntetőeljárás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató