2022. augusztus 09. - Emőd
EUR : 392.66
USD : 385.26
Időjárás ikon29°16°

Ellenzék: Az utolsó bőrt is lenyúzza a kormány a kisvállalkozásokról

"Mindössze egy órát hagyott a kormány a kisvállalkozóknak, hogy felkészüljenek arra, hogy mától már piaci áron tudnak tankolni a kutakon. Amellett, hogy a kapkodás ismét bebizonyította Orbánék kormányzóképtelenségét, ezzel újabb csapást mértek több százezer honfitársunkra" - írja közleményében a baloldai Jobbik, miután megjelentek az új szabályok.

A Jobbik szerint az ársapka szűkítése tovább nehezíti honfitársaink életét, akik eddig sem jókedvükből tankoltak, hanem azért, mert ez is elengedhetetlen volt munkájuk elvégzéséhez. "Egyértelműen látszik, hogy az üzemanyagok ársapkájának részleges kivezetése csak előre vetíti a kormány valódi szándékát, miszerint a kedvezményt rövid időn belül teljesen megszünteti" - írja a bukott párt.

A Jobbik azt mondja, javaslatuk, hogy engedjék el a rezsi áfáját, támogassák közvetlenül a kata- és rezsikárosultakat, kapjanak kedvezményeket az egy- és kétgyermekes családok is, járjon rezsivédelem a kisvállalkozóknak és legyen tekintettel a kormány az otthoni munkát végzőkre.

Gyurcsányék is közleményt adtak ki, azt írják, "a Fidesz a nagy olajtársaságokkal összekacsintva hónapok óta egyre több autóstól vonja meg a hatósági áras üzemanyagot. (...) az újabb orbáni megszorítás az üzemanyagokon lévő hatósági ár kivezetésének következő lépése". Előbb 12 év alatt tönkretették az országot, aztán a választás előtt hazudtak az egész országnak, most a választás után pedig megszorítanak; adót, rezsit és üzemanyagárat emelnek, hogy az emberekkel fizettessék meg a kormányzásuk következményeit - írják.

Az LMP szerint a kormányinfó újra bizonyította, hogy a Fidesz egyszerűen irtózik a zöld megoldásoktól. Miközben ugyanis már korlátozzák a benzinárstopot, továbbra sem hajlandóak még csak érdemben reagálni sem az LMP klímabérlet javaslatára, melynek értelmében az energiaválság idején egy egységes 5000 forintos bérlettel lehetne minden tömegközlekedési eszközt használni. Az LMP hónapok óta követeli ennek bevezetését, és szerintük ha erre sor került volna, akkor most vélhetően nem kellene a kőolajból meglévő tartalékokat felélni. A kormány elhibázott 12 éves politikájának következménye, hogy az ország ennyire kitett a fosszilis energiahordozóknak, hogy ennyire súlyosan érint minket az energiaválság, és hogy a vészhelyzetben nem tudnak mást tenni, mint újraindítani a szennyező Mátrai Erőművet és kivágni a fákat - írja a párt.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc szerint a mostani intézkedés is annak a jele, hogy a kormánypártok végighazudták a kampányt és a választás óta eltelt hónapokat is: becsapták a magyarokat és mély válságba sodorták a gazdaságot. Szerinte a most bejelentett intézkedés valószínűleg további élelmiszerár emelkedéssel fog járni.

„A Momentum az alábbi lépéseket javasolja a lakosságot sújtó plusz terhek enyhítése érdekében: csökkentsék a fuvarozók számára az útdíjhasználati díjat: ezzel mérsékelni lehet az elszabadult inflációt, a cél, hogy a brutális benzináremelés ne járjon az élelmiszerárak brutális emelkedésével. Kata NINCS. Rezsicsökkentés NINCS. Adóemelés VAN.” – írja Gelencsér.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató