2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Már 12 órától életbe léptek az új üzemanyag-vásárlási szabályok

Szombaton 11 óra 30-kor jelentek meg az üzemanyag-vásárlásra vonatkozó szigorúbb szabályok, amelyek már szombaton délben életbe léptek.

Korábban mi is megírtuk, hogy nem tankolhatnak tovább a 480 forintos hatósági áron, amik forgalmi engedélye alapján nem természetes személyek. Ez azt jelenti, hogy csak a magánszemélyek saját autóikba tankolhatnak továbbra is a kedvezményes áron.

A benzinkutakon ennek érdekében pontosan ellenőrizhetik a járművek forgalmi engedélyét, vagyis az üzembentartóját is, annak érdekében, hogy meggyőződjenek róla, jogszerű-e a hatósági áras tankolás. A kutasok leolvashatják a forgalmin szereplő vonalkódot, a jármű rendszámát feljegyezhetik, a számítógépes rendszerében a hozzá tartozó bizonylattal együtt jogosultak tárolni, és ez esetben az adóhatósághoz is továbbítják adóügyi ellenőrzés céljából. Aki nem tudja okirattal bizonyítani a jogosultságát, az nem jogosult a hatósági áras tankolásra.

A rendeletben az áll, hogy az a kihirdetés napján 12 órakor, tehát szombaton délben már életbe lép. Gulyás Gergely azt mondta, a kormány célja, hogy minél hosszabb ideig fennmaradjanak ezek a szabályok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató