2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Gyurcsányék belerúgtak egyet Makizajba: megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek

Épp ezért a DK szívesen beszélget a polgármesterrel Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról – szögezi le Gyurcsányék szóvivője közleményében.



Márki-Zay Péter korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek – állítja Barkóczi Balázs közleményében, melyben Márki-Zay sajtótájékoztatójára reagál.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay bejelentette: a következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom. „Ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” – indokolta a döntést.

Márki-Zay szerint az április 3-i választás előtt, a kampányában is azt tapasztalták, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort. Megemlítette, hogy sem anyagilag, sem emberekkel nem járultak hozzá a kormányváltáshoz, sőt, azt sok lépéssel akadályozták. Azt is felhozta, hogy a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után nem volt valódi elszámoltatás, ezt is Gyurcsány számlájára írja. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató