2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Makizaj élő adásban ment neki Gyurcsányéknak, nem támogatják többé a DK-s jelölteket

A következő időközi választásokon a DK jelöltjeit nem fogja támogatni a Mindenki Magyarországa Mozgalom – ezt Márki-Zay Péter, az MMM elnöke jelentette be a szervezet elnökségének vasárnapi ülése után.



„Ennek a közvetlen kiváltó oka az, hogy a DK több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat” – indokolta a döntést Márki-Zay. Példaként a 16. kerületi időközi önkormányzati választást említette, amit a „legtisztességtelenebb, legbecstelenebb” magatartásnak nevezett a DK részéről.

Az MMM ettől függetlenül teljesíteni fogja „az összefogásból adódó kötelezettségeket”, de azt nem mondta Márki-Zay, hogy mit ért ez alatt, túl azon, hogy hiteles ellenzékre van szükség, „a hiteles alternatíva nyújtása a legfontosabb”.

Hogy a hiteles ellenzék mit jelent, azt a szervezet tizenöt pontban foglalta össze azt, amit ismertetve felsorolták azt is, hogy milyen problémáik vannak. Szerinte az április 3-i választás előtt, a kampányában is azt tapasztalták, hogy

Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort.

Példaként említette, hogy anyagilag és emberekkel se járult hozzá a kormányváltáshoz, sőt, ezt sok lépéssel kifejezetten akadályozta. A tovább Gyurcsányt kritizáló pontok között sorolta fel azt, hogy nem volt korábban, a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után valódi elszámoltatás.

De „nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek hivatali idején azonosító szám nélküli rendőrök földön fekvő embereket ütlegelnek”, és ennek nem következménye van, hanem a rendőri vezető pedig megrovás helyett jutalmat kap – mondta. További közös pontként említette Gyurcsány és Orbán között a kritikátlan Putyin-barátságot. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató