2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

A gyenge oroszok megsemmisítettek két HIMARS-t és 53 ukrán katonát Harkovban

Az orosz fegyveres erők precíziós csapással megsemmisítettek két amerikai rakéta-sorozatvetőt egy harkovi üzemben – közölte a védelmi minisztérium augusztus 1-jei jelentésében.

“Egy Harkovban végrehajtott precíziós csapás eredményeként két amerikai HIMARS többszörös rakétavető megsemmisült egy üzem területén. Emellett 53 ukrán nacionalistát és külföldi zsoldost semmisítettek meg” – közölte a tárca.
 
Ezenfelül akár 200 embert és hét páncélozott járművet is megsemmisítettek az ukrán fegyveres erők 92. gépesített brigádjának Harkov közelében lévő ideiglenes telepítési pontjára mért légicsapással.

 Júliusban az USA bejelentette, hogy újabb, mintegy 820 millió dollár értékű katonai segélycsomagot nyújt Ukrajnának. Ez további lőszert tartalmaz az amerikai HIMARS rakéta-sorozatvető rendszerekhez, két norvég NASAMS föld-levegő rakétarendszerhez, akár 150 000 tüzérségi lövedéket, valamint négy ütegelhárító radart.

A múlt héten Szergej Lavrov külügyminiszter Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésében azt mondta, hogy a Nyugat Ukrajnának történő fegyverszállításai csak meghosszabbítják a konfliktust, meghosszabbítják a kijevi rezsim gyötrődését és megsokszorozzák az áldozatok számát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató