2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Itt a dráma: kizárná a Jobbik a Mamuszost

A Molnár Enikő által pár hete írt belső levél a volt kabinetfőnök vesztét jelentheti, a pártvezetés ugyanis kizárná a Jobbikból Jakab Péter bizalmasát. A Magyar Nemzet információi szerint ezzel két legyet ütnének egy csapásra, ­reményeik szerint ugyanis Jakab önként követné a kizárt Molnár Enikőt.

A levél itt olvasható.

Molnár Enikő kizárásával érné el a Jobbik vezetése, hogy Jakab Péter önként távozzon a pártból – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a frakció éléről nemrég leváltott Jakab ellen a tagság megosztottsága miatt nem kezdeményeznének semmilyen kizárással járó eljárást, ám a pártnak egyre nagyobb terhet jelentő, a bukott elnök bizalmasának számító Molnár Enikőt reményeik szerint Jakab önként követné.

Gyöngyösi Márton jelenlegi pártelnök a kortesbeszédében azt ígérte, megválasztása esetén békét teremt a Jobbikon belül, mindenki munkájára számít, szeretne mindenkivel együtt dolgozni. Gyöngyösi azonban pártelnökké választását követően szinte azonnal felszólította Jakabot, mondjon le a frakcióvezetésről. Indoklásként azt mondta, nyár van, a fű se nő ilyenkor, pihenjen. Majd két év múlva számít rá a kampányban, addig stratégiai csendet kér tőle.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató