2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kihirdették az Ország Tortája pályázat győzteseit

A Huncut Szilva Herceg és a Nagyi kedvence lett a két befutó.

A „Magyarország Tortája” pályázat évről-évre nagy népszerűségnek örvend. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által életre hívott versenybe idén 28 tortát neveztek – írta a mindmegette.hu.

A cukrászoktól új, kreatív ötleteket,

főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak

– idézte a pályázati kiírást a portál.

A tortákat a zsűri élőben, a szakmai közönség előtt kóstolta végig a Hungexpón rendezett kiállításon. Az öt döntős közül Karikó Orsolya alkotása, a „Huncut szilva herceg” lett a befutó a „hagyományos” kategóriában.

A Nagyi kedvence lett az ország cukormentes tortája

„Magyarország Tortája” mellett „Magyarország Cukormentes Tortáját” is megválasztották. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenyre 17 kreációval neveztek a cukrászok.

Az íz, a küllem és az újszerűség mellett a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaérték is befolyásolta a bírálókat a döntésben. A program elsődleges célja, hogy

a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetőek legyenek a kiválasztott édességek, melyeket bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is

– tették hozzá.

A fentieket figyelembe véve „Magyarország cukormentes tortájának” a „Nagyi kedvencét” választották, amelyet Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere alkotott meg. A „Nagyi kedvence” energiatartalma 233,8 kcal szeletenként, míg szénhidrát értéke 11,9 gramm – ismertette a portál.

A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni az ország számos cukrászdájában és Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató