2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bukaresti klubelnök: A magyarok soha az életükben nem fognak átmenni egy román csapaton

Az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőkörében érdekelt dunaszerdahelyi DAC a patináns román sztárcsapat Steaua Bukarest utódja, az FCSB ellen lép pályára. A párharc több szempontból is vízválasztó lehet a dunaszerdahelyi klub életében.

A dunaszerdahelyi sárga-kékek második alkalommal szerepelnek a harmadik selejtezőkörben a nemzetközi porondon, miután a 2020/21-es idényben az osztrák LASK Linz ellen szerepeltek először a harmadik körben, akkor az osztrákok átgázoltak a sárga-kékeken.

A jelenlegi formát tekintve a DAC-nak minden esélye megvan a jó szereplésre, hiszen Adrian Guľa vezetésével remekül szerepelnek a bajnokságban és az európai kupaporondon is egyaránt.

Három fordulót követően a DAC vezeti a bajnokságot is. Igaz, a nemzetközi porondon az észekír Cliftonville és a feröeri Víkingur kiejtése kötelező feladat volt. Az új idényben a román rekordbajnok nincs jó passzban, ami a bajnoki eredményeken is meglátszik, hiszen három fordulót követően még nyeretlenek a bajnokságban, ráadásul új edzővel szerepelnek Nicolae Dica személyében.

34 év után patináns ellenfél Dunaszerdahelyen

Kalmár Zsoltékra az eddigi legnehezebb feladat vár szerda este a román FCSB ellen. A román rekordbajnok 2017 óta viseli az FCSB nevet, a Steaua Bukarest utódjaként.

A klub történetének eddig legnagyobb sikere az 1986-os Bajnokokcsapatok Európa-kupájának elhódítása volt, amely a Bajnokok Ligája elődjének számított. A 36 évvel ezelőtti sikert Jenei Imre irányításával érte el a fővárosi együttes.

A román rekordbajnok óriási tapasztalattal bír a nemzetközi porondon, szinte minden éven a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelnek, eddig összesen 331 mérkőzést játszottak a nemzetközi színtéren.

Az FCSB viszont hét éve nem ünnepelhetett román bajnoki címet. Az előző idényben a CFR Kolozsvár ellen óriási versenyfutásban mindössze egy ponttal maradtak le a bajnoki címről, és Konferencia Liga második selejtezőkörében is búcsúzni kényszerültek. Ezt az eredményt most is elfogadnánk.

Botrányos magyarellenes rigmusok az FCSB ultráitól és tulajdonosától

A román bajnokságban már évek óta az erdélyi Sepsiszentgyörgy is szerepel, amelyet az FCSB ultrái sőt tulajdonosa is komoly riválisnak tekintettek az elmúlt években.

Az FCSB ultrái nem éppen a magyarbarátságukról híresek.

A 2020-as Román Kupa fináléjában botrányos magyarellenes rigmusokkal szidták az erdélyi együttest. Mi több, az elmúlt napokban a FCSB tuladonosa Gigi Becali botányos kiejelentést tett: "Orbán Viktort fejbe verem. Mindent szétverünk, ami kapcsolatban áll a Sepsi OSK-val. Csak akkor fektetek pénzt a fociba, ha a Sepsi OSK felemelkedik. Nem fogom megengedni, hogy Romániában megnyerje a bajnokságot.

Nem hagyom a magyarokat, hogy átmenjenek az FCSB-n. Ők soha az életükben nem fognak átmenni egy román csapaton" - jelentette ki a bukaresti klub tulajdonosa.

A szerdai mérkőzés ezért is többról szól, mint egy egyszerű kupatalálkozóról, hiszen mi egy vérből valók vagyunk, és remélhetőleg a pályán válaszolunk majd ezekre a botrányos kiejelentésekre. Ilyen soviniszta ultrákkal és klubtulajnossal rendelkező együttesnek nincs helye a nemzetközi porondon - írja a Ma7.sk.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató