2022. november 28. - Stefánia
EUR : 412.6
USD : 397
Időjárás ikon

400 eurós havi támogatást kapnak az ukrán menekültek Spanyolországban

Spanyolország 400 eurós havi támogatást biztosít a rászoruló ukrán menekülteknek – olvasható a befogadásért, társadalombiztosításért és migrációért felelős minisztérium honlapján kedden megjelent közleményben.A közvetlen támogatásra azok jogosultak, akik rendelkeznek ideiglenes tartózkodási engedéllyel, melyet a spanyol kormány soron kívül biztosít az ukrajnai háború elől menekülőknek, és amellyel hozzáférnek az egészségügyi, valamint szociális ellátáshoz, az oktatáshoz, és lehetőséget kapnak a munkavállalásra.

A szaktárca közleményében hangsúlyozta: eddig 130 ezer ukrán menekült érkezett Spanyolországba, többségük rendelkezik saját anyagi forrásokkal, valamint számíthat családi, baráti támogatásra is, ám vannak olyanok, akiknek jelenleg nincs meg a megélhetéshez szükséges pénzügyi háttere.

Ők a támogatást legfeljebb fél évig vehetik igénybe, amely további 100 euróval növekszik gyermekenként – derült ki a közleményből.

A spanyol kormány az intézkedésre 52,8 millió eurót különített el hétfői ülésén, emellett további 30 millió euróról döntött a tartományok számára, hogy javítsák a ukrán menekültek ellátását, többek között a lakhatás vagy az oktatás területén.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató