2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Halálra égett két migráns egy grúz embercsempész autójában, Bócsánál

Egy grúz férfi tizenöt embert akart átcsempészni az országon egy autóval, azonban péntek hajnalban Bócsa közelében összeütközött egy másik kocsival. A balesetben hárman meghaltak, tizenegy ember pedig megsérült.



A kiskőrösi rendőrök augusztus 5-én 2 óra körül Tázlár belterületén intézkedés alá akart vonni az embercsempész Hyundai típusú autóját, de a sofőr megállás nélkül, nagy sebességgel továbbhajtott. Az autót vezető férfi az 54-es út kereszteződéséhez érve sem lassított, és úgy akart kikanyarodni a főútra, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton – a Bócsa felől Kecskemét irányába – haladó Mercedesnek, ezért összeütköztek. Mire a rendőrség a helyszínre ért, az árokba borult járművek már kigyulladtak. A Hyundai sofőrjét – egy grúz állampolgárt – a helyszínen elfogták.

A határsértők közül ketten a helyszínen meghaltak, mivel bennégtek a járműben. A két kocsiban utazó határsértők közül tizenkét sérültet kórházba szállítottak, közülük egy ember szintén meghalt. Négyen nem sérültek meg.

A grúz sofőr ellen a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása bűntette miatt nyomozást indítottak.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató