2022. október 05. - Aurél
EUR : 422.51
USD : 430.65
Időjárás ikon17°

Rakétákkal támadják Izraelt a Gázai övezetből, az izraeli légierő egyből reagált

Egész Dél-Izraelben szólnak a szirénák, mert a Gázai övezetből rakétákat lőttek ki megtorlásul azért, mert hadműveletet indított az izraeli hadsereg Hajnalhasadás néven a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen pénteken és megölték az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet katonai vezetőjét és néhány civilt.Egyelőre a övezet közeléből jelentettek rakétákat, amire a Vaskupola légvédelmi-rendszer válaszolt. Az Izraeli Védelmi Erők még nem közölte hány rakétát lőttek ki Gázából, és hogy sikerült-e elfogni őket – írja a Times Of Israel.

Válaszul Izrael hadiereje elkezdte bombázni Gázát:

Tel-Avivban megszólaltak a légvédelmi szirénák:

A palesztin közösségi médiában megjelent jelentések szerint a palesztin frakciók, köztük a palesztin Iszlám Dzsihád tömeges mozgósításba kezdenek Ciszjordániában.

Pénteken délután a Gázai övezet egyik magas épületét izraeli rakétatámadás érte, amelyben életét vesztette Tajszir Dzsabari, az Iszlám Dzsihád szervezet egyik katonai parancsnoka, valamint a szervezet mintegy 15 fegyverese, akik a katonai rádió híradása szerint rakéták kilövésére készültek az izraeli csapást követően a szomszédos izraeli területek ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató