2022. augusztus 20. - István
EUR : 405.05
USD : 398.4
Időjárás ikon38°23°

Folytatódnak a légicsapások Izraelben és a gázai övezetben

Izrael légicsapást mért a Gázai övezetben a Palesztin Iszlám Dzsihád (PIJ) fegyvereseire, akik rakéták kilövésére készültek, közölték az izraeli hatóságok. Péntek óta a gázai övezetből legalább százhatvan rakétát lőttek ki Izrael középső és déli részeire.

A konfliktust a pénteki izraeli célzott légicsapás indította, amelybe legalább tízen meghaltak, köztük a gázai székhelyű PIJ egyik parancsnoka, valamint egy ötéves gyermek. A harcok kirobbanása a 2021 májusa óta fennálló relatív nyugalom végét jelentheti.

A PIJ azt közölte, hogy a Ben Gurion repülőteret célozták. A palesztin rakéták nem érték el a célt, így a repülőtér továbbra is üzemel, az útvonalakat azonban módosították.

Izrael Vaskupola rendszerével hárítja az érkező rakétákat, komolyabb kárt nem tudtak okozni.


Az izraeli csapásokban tizennégy palesztin halt meg, köztük legalább négyen az PIJ tagjai voltak. Legalább 110 ember megsebesült, közölte a Palesztin Egészségügyi Minisztérium. Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy elfogták a PIJ 19 fegyveresét az izraeli megszállás alatt álló Ciszjordániában, és célba vették a csoport gázai rakétagyártó telephelyeit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató