2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Megköszönte Kadirovék ukrajnai segítségét az orosz védelmi miniszter

A csecsen vezér is tagja volt az orosz delegációnak, amikor Vlagyimir Putyin és Erdogan török elnök Szocsiban találkozott.

Ramzan Kadirov Telegram-oldalán jelentette be, hogy a hivatalos tárgyalások után informális egyeztetést tartott Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel. A csecsen elnök beszámolt róla, hogy a tárcavezető megköszönte a munkájukat, amit Luhanszk és Donyeck felszabadításáért tesznek. 

Nagyon örülök, hogy harcosaink sikereit a legmagasabb szinten is elismerik”

– közölte Kadirov, majd azzal folytatta, hogy újabb zászlóaljak alakulnak meg, melyekkel a két megyét „szabadítják majd fel az ukrán megszállás alól”.

Kadirov kifejtette, hogy a beszélgetés során megvitatták, hogyan támadnak majd a továbbiakban, elsődleges céljuk a „területek megtisztításánál”, hogy minimalizálják a települések kárait és a civil lakosság megkímélése. Leszögezte, nem háborúról van szó, hanem egy különleges katonai műveletről szólnak a harcok. 

Teljes mértékben támogatjuk Vlagyimir Putyin legfelsőbb parancsnok politikáját, és meg vagyunk győződve arról, hogy a győzelem a miénk lesz”

– zárta bejegyzését a csecsen vezér, aki arról is közzétett egy bejegyzés, hogy ő is tagja volt a Szocsiban, Putyin és Erdogan találkozóján részt vett az orosz delegációnak. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató