2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

A Pink Floyd alapítója háborús bűnösnek nevezi Bident

 Joe Biden amerikai elnök továbbra is olajat önt az ukrán konfliktus tüzére – mondta Roger Waters brit zenész, a Pink Floyd egyik alapítója a CNN-nek adott interjújában.


 
"Ez súlyos bűn. Miért nem szólítja fel az Egyesült Államok Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat Moszkvával ennek a szörnyű konfliktusnak a lezárása érdekében?" kérdezte.
 
Sőt, véleménye szerint az észak-atlanti szövetség (NATO) lett a válság fő felelőse.

"Bármilyen háború kezdődik valahol. Ez 2008-ban kezdődött (Ukrajna és Grúzia tagságának témája először a NATO -csúcson vetődött fel . - Kb. a szerk.). Az orosz különleges hadművelet válasz volt a blokk előrenyomulására a határok közelében Bár a szövetség ezt nem ígérte, ezért cserébe Gorbacsov kivonta a szovjet csapatokat Nyugat-Európa küszöbéről” – mondta Waters.
 
Waters jelenleg a "This Is Not A Drill" nevű turnén vesz részt. Beszédeiben nyíltan politikai témákat érint, különösen a "háborús bűnösök" fényképeit mutatja be, köztük Joe Bident.

A zenész korábban is elítélt számos politikust. Neofasisztának nevezte Orbán Viktort, Putyint, Trumpot, Sebastian Kurz-t, Le Pent és Nigel Farage-t.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató