2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Varga Judit: Megvédjük a határainkat

A 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon, hívja fel rá a figyelmet az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében. Varga Judit kiemeli, hogy a Kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát.

Az Európa előtt álló gazdasági kihívások miatt kevés szó esik a bevándorlásról, ugyanakkor 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon. Az afrikai élelmiszerválság miatt pedig azzal kell számolnunk, hogy több százezer ember kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban, tovább növelve ezzel a migrációs nyomást, írja Varga Judit bejegyzésében.

Az igazságügyi miniszter kiemeli:

HA MINDEZ NEM LENNE ELÉG, TOVÁBBRA IS SZORGOSAN VÉGZIK MUNKÁJUKAT AZOK A POLITIKAI ÉRDEKCSOPORTOK, AKIK A MAI NAPIG AZÉRT DOLGOZNAK, HOGY BEVÁNDORLÓ KONTINENSSÉ TEGYÉK EURÓPÁT.

Mint írja, az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt: Azokban az országokban, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, végleg eltűnőben vannak azok az ismertetőjegyek, amelyek megkülönböztettek egy nemzetet egy államtól. Hozzáteszi:

CSAK MEGERŐSÍTETT HATÁRVÉDELEMMEL TUDJUK GARANTÁLNI 1000 ÉVES KULTÚRÁNK, HAGYOMÁNYAINK ÉS ÉRTÉKEINK FENNMARADÁSÁT.

Az illegális migránsok egyre erőszakosabb fellépése és a baloldali NGO-k szüntelen ténykedése miatt a Kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát, emlékeztet a miniszter hozzátéve, hogy első lépésként határvadász egységeket állítanak fel, akiknek kifejezetten a határvédelem és az illegális migráció elleni védekezés a lesz a feladata.

Egyszer már kioktattak minket Nyugatról a kerítéssel kapcsolatban és lám-lám, végül nekünk lett igazunk. Nem kellet sok idő ahhoz, hogy számos európai ország elismerően beszéljen a magyar határzárról, sőt követendő példának tartsa azt.

- fogalmaz Varga Judit. 

A mi célunk egyszerű és világos: megőrizni Magyarország biztonságát és hosszú történelmi múltra visszatekintő kulturális önazonosságát - zárja bejegyzését a miniszter. 

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató