2022. december 07. - Ambrus
EUR : 409.36
USD : 387.65
Időjárás ikon

Az ukránok magukra vállalták a krími légibázis felrobbantását

Azonban az homályba borul, hogy ezt milyen katonai eszközökkel vitték véghez.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedden nagy robbanás történt egy orosz légibázison a Krím félszigeten. Ukrán részről viszont még nem vállalták fel, hogy ők állnak az akció mögött – egészen mostanáig. A New York Timesnak nemrég egy magas rangú ukrán katonai tisztviselő ugyanis azt mondta, hogy ők állnak a csapást mögött. 

Ez egy olyan légibázis volt, amelyről rendszeresen felszálltak az orosz repülők, és támadást indítottak a mi erőink ellen a déli hadszíntéren – idézte az amerikai lap az anonimitást kérő ukrán tisztviselőt.

A katonai szakértők, szakírók az esettel kapcsolatban arra hívták fel a figyelmet, hogy a légibázis mélyen a frontvonalak mögött van,

és még a legközelebbi frontszakasztól is körülbelül 200 kilométeres távolságban található.

Ezáltal ez az egyik legmélyebben végrehajtott támadás az ukránok részéről. Az eset azért is feltűnő, mert az ukránoknak – a hivatalos információik szerint – nem igazán vannak olyan tüzérségi eszközeik, rakétáik, amelyekkel szárazföldön ilyen nagy távolságban le tudnának csapni (a HIMARS-ok bizonyos rakétákkal képesek lehetnének erre, de az ukránok – a hivatalos információk szerint – azokból a rakétákból nem kaptak). 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató